Sidor

torsdag 24 maj 2012

Bokbytare sökes

Har du precis som jag en del böcker i bokhyllan som du har läst, tyckte om, men troligen aldrig kommer att läsa igen, eller kanske böcker som du inte alls tyckte om men som du tror skulle passa perfekt för någon annan? Då kan du imorgon slå ett slag för miljön och samtidigt dela med dig av din läsupplevelse. Imorgon är det nämligen Stora Bokbytardagen. Då ska det bytas böcker överallt, i skolan, på stan, på bussen, ja där man känner för det helt enkelt. För att andra ska veta att du är en bokbytare så ska du bära runt boken du vill byta bort väl synlig och så hålla utkik efter andra som också bär runt på böcker som de vill byta bort. När de ser en bok du blir nyfiken på så går du fram till personen och frågar om ni ska byta böcker. Roligt eller hur!? På en och samma gång får du kanske både en ny bok och en trevlig pratstund eller en ny bekantskap.


Här på Kulturhuset Ängeln kommer du så klart också kunna byta böcker. Vi kommer ha en stor tunna där du kan lämna boken som du vill lämna vidare och själv plocka upp en bok som du blir nyfiken på.

Och en bok är förstås inte bara en pappersbok utan kan lika gärna vara till exempel en ljudbok eller ett seriealbum. Det är läsupplevelsen som är det viktiga.

Så jag hoppas så många som möjligt kommer ner till oss och byter böcker eller kanske träffar nya läskompisar på stan.

Trevligt bytande!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar