Sidor

tisdag 13 mars 2012

Rosa & Benny


Jag gillar djur, så därför är det inte så konstigt att mina favoritböcker av Barbro Lindgren är de som handlar om en hund och en gris.

Hunden Rosa är en bullterrier som gör lite som hon vill. Hon bor med en tant och är med om alla möjliga äventyr. Den första boken heter Lilla lokomotivet Rosa. I den är Rosa en valp och leker och busar med alla. I en annan bok flyttar Rosa och tanten till stan, och där är det konstigt tycker Rosa. Den sista boken om Rosa heter Rosa på dagis och i den börjar Rosa på dagis tillsammans med femton andra hundar. Här kan du lyssna på Rosa flyttar till stan.

Benny är en liten gris, och charmigare gris får man leta efter. I den första boken som heter Nämen Benny vill mamma gris tvätta Bennys kompis Lill-nöffe. Det vägrar Benny gå med på, så då rymmer han! I bok två, Jamen Benny, så har Benny fått en lillebror. Benny har velat ha en bror att leka med men usch vad lillebror skriker hela tiden! I Nöff nöff Benny har Benny tröttnat på att vara inne. Därför går Benny och lillebror ut och nöffar. Men de måste akta sig för pölen!

Barbro Lindgren har ju skrivit så många böcker, och alla är ju fantastiskt bra på sitt sätt. Men tack Barbro Lindgren för Rosa & Benny, de gör livet så mycket roligare!

/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar