Sidor

onsdag 28 oktober 2009

Coraline

Den här veckan har vi skräcktema i hela huset (och på bloggen) så därför har jag äntligen fått anledning att tipsa om en favoritbok. Coraline av Neil Gaiman.

Coraline och hennes föräldrar har precis flyttat. Under en upptäcktsfärd i den nya lägenheten hittar Coraline en dörr som är igenmurad. Någon tid senare är den dock öppen och visar sig leda in i ett hus som ser ut precis som hennes! Det finns även en mamma och en pappa där som ser ut som hennes - fast de är snällare. Den enda märkliga (till en början) är att den nya mamma och pappan har knappar istället för ögon. Snart nog börjar de tala om att Coraline borde stanna hos dem... helst för alltid...

Jag gillar Coraline av flera anledningar. För det första är Coraline själv så tuff och cool och modig att man bara måste tycka om henne. Sen ÄR boken verkligen krypig. I "det där andra huset" är saker till en början bara lite förvridna, men obehagat finns där ända från början. Det mest intressanta är dock att vuxna tycket att Coraline är mycket hemskare än vad barn tycker?!

I våras som kom Coraline som film och biblioteket har både filmen och boken :-)

/Karolina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar